https://xycleservice.nl/uploads/images//giant-stadsfietsen.png

Xycleservice test e-bikes in Duitsland

Bij Xycleservice in Doesburg hadden we het idee opgevat om zelf met het voltallige personeel een e-bike test te doen in de kop van Sauerland. De bedoeling van deze test was om als verkopers en monteurs een nog beter beeld te krijgen van hoe de consumenten een e-bike ervaren en ook de daarbij behorende bevindingen en klachten beter te kunnen begrijpen. Dit alles natuurlijk bedoeld om het beste advies en de service te kunnen verlenen aan onze klanten.

Het slechte weer werd getrotseerd om boven in Sauerland een rondje Möhnesee te maken over een afstand van 45 kilometer met ruim 400 hoogtemeters. Het hoogte verschil varieerde van 80 tot ruim 300 meter hoogte, een echte test dus. De 6 meest verkochte modellen werden uit de winkel meegenomen in de prijsklasse tussen de € 1699 en € 3899 waarvan 2 modellen met een voorwielmotor en de 4 overigen hadden een middenmotor. Tijdens deze test bleek de grootste verrassing te komen van de fietsen met een voorwielmotor, deze kwamen zeer krachtig en constant over. De nieuwe Multicycle met voorwielmotor bleek de grote favoriet van de groep, maar ook de Giant Ease was zeer goed bij de les en zuinig. De Ease was de goedkoopste en misschien wel het meest verrassend.

Bij de fietsen met een middenmotor is er altijd voldoende kracht voor handen, mits er ook voldoende kracht wordt gezet op de pedalen, dit laatste was in het heuvelachtige gebied goed te merken maar kon niet alle collega’s bekoren. De Giant Grand Tour bleek over de grootste actieradius te bezitten en de Freebike Soho was het comfortabelst. De Prestige van Multicycle met riemaandrijving, fietste verreweg het lichtst en bezitte bovendien over de meest krachtige en doseerbare remmen van dit moment, werkelijk fantastisch. Het accu verbruik varieerde tussen de 35 en 45 procent en dat is gezien de afstand en omgeving buitengewoon goed.

Slechte fietsen verkopen we niet, maar smaken verschillen en zo bleek ook uit de test. Wilt u meer weten over deze test of zelf een proefrit maken, dan bent u van harte welkom!